Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke Begeleiding kan voor veel mensen een uitkomst bieden bij het uitvoeren van dagelijkse taken of in een school- of werkomgeving. Deze begeleiding wordt meestal vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB) of via een andere organisatie. Vaak heeft deze doelgroep te maken met uiteenlopende problematiek. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) of andere drempels die sommige opdrachten lastiger maken.

Werkwijze

Na jarenlange ervaring in het Speciaal Onderwijs, heb ik gemerkt dat er een grote groep jongeren is die ontzettend gebaat is bij extra begeleiding en ondersteuning. Deze investering kan een groot verschil maken in de ontwikkeling en de toekomst van deze personen!
ToM biedt persoonlijke begeleiding bij verschillende activiteiten zoals:
– ondersteuning in het onderwijs op het gebied van gedrag
– stagebegeleiding
– werkervaring opdoen
– vrijetijdsbestedingen
– sportactiviteiten
– zelfredzaamheid vergroten

Ik vind het belangrijk om bij deze doelgroep een persoonlijke band op te bouwen en vertrouwen te krijgen in elkaar. Hierdoor kan ik door middel van verschillende activiteiten aan allerlei doelen werken. Deze doelen worden van te voren in overleg met ouders, vast gelegd in een Zorgplan. Dit Zorgplan wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig aangepast. Zo wordt er altijd een passende en effectieve zorg geboden. Het uurtarief voor persoonlijke begeleiding is €50,- en verloopt meestal via het PGB. Neem contact op met ToM voor een plan op maat.